CEO BRD: 'Dobanzile la credite vor scadea'. Dar cine mai vrea un imprumut?

Data publicarii: 07-03-2011 | Finante-Banci


    
Lipsa cererii de imprumuturi atat in lei cat si in euro ii va determina pe bancheri sa coboare dobanzile la credite. Costurile pe creditare vor trebui lasate in jos si pe fondul concurentei, care devine tot mai agresiva in piata.

"Procesul de imprumut se va ieftini, in Romania, datorita concurentei care exista pe piata, dar si a lipsei de cerere. Avem de-a face cu o piata foarte competitiva si va trebui sa ne adaptam", a declarat CEO-ul BRD, Guy Poupet, in cadrul unor conferinte organizate de BRD, intrebat de editorul Ziare.com despre cum va evolua situatia in zona imprumuturilor.

Seful bancii spune ca dezghetarea creditarii se va produce acest an, el vazand chiar si o crestere de 5% a acestui proces, in comparatie cu anul trecut.

Desi se vrea atragerea de noi clienti, cererea din partea clientilor persoane fizice, dar si increderea acestora in institutiile de finantare romanesti este destul de scazuta.

Un rol foarte important l-a avut, dupa spusele lui Florian Libocor, economistul sef BRD, Banca Nationala Romaniei (BNR), care, in perioada de criza, a actionat ca o ancora pentru alinierea dobanzilor.

In prezent, dobanda cheie a BNR este la nivelul de 6,25%, arbitrul bancar nedorind modificarea acesteia decat dupa ce factorii macroeconomici se vor imbunatatii. 

 

integral in: ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: